1 σχόλιο

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΡΟΤΜΠΑ

ntontetsk
Όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αντιφασίστες της Ουκρανίας. Πέμπτη, 8 Μάη, 6μμ, στην ουκρανική πρεσβεία

Στις 2 Μάη ένοπλα τάγματα εφόδου της κυβερνητικής ουκρανικής νεοναζιστικής οργάνωσης “Δεξιός Τομέας”, προχώρησαν σε εμπρησμό του κτηρίου των συνδικάτων στην Οδησσό. Οι φασίστες δολοφόνησαν 38 αντιφασίστες και αυτονομιστές διαδηλωτές. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και 2 μέλη της αριστερής, αντιφασιστικής οργάνωσης “Μπόροτμπα”.

Μία μέρα πριν, το ΔΝΤ συμφώνησε με τις μαριονέτες του Κιέβου για Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΔΝΤ –Ουκρανίας και για δάνειο 17δις δολαρίων. Το ΔΝΤ πέρα από τις αυστηρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις έκανε σαφές και κάτι άλλο: ότι αν η κυβέρνηση του Κιέβου χάσει τον έλεγχο της Ανατολής τότε “το πρόγραμμα θα πρέπει να επανασχεδιαστεί”. Η δολοφονική επίθεση της κυβέρνησης του Κιέβου είναι ανοιχτά καθοδηγούμενη από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και τους συμμάχους του.

Η κυβέρνηση του Κιέβου συγκροτείται από ένα μπλοκ δεξιών, ακροδεξιών και ανοιχτά εθνικοσοσιαλιστικών κομμάτων, το οποίο κατέλαβε πραξικοπηματικά την εξουσία στις 22 Φλεβάρη. Τα ναζιστικά κόμματα “Σβόμποντα” και “Δεξιός Τομέας”, κυριάρχησαν και διαμόρφωσαν από την αρχή το κίνημα του “Μαϊντάν”. Η άμεση εμπλοκή του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της ΕΕ στο “αυθόρμητο κίνημα” του Μαιντάν και στο πραξικόπημα, είναι μια προσπάθεια να εντάξουν οριστικά την Ουκρανία στη δυτική σφαίρα επιρροής. Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι και το νέο κυβερνητικό μπλοκ εξουσίας παρόλο που ανέτρεψε μια “νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση” αναγνωρίστηκε επίσημα από την “δημοκρατική” ΕΕ και από την ελληνική κυβέρνηση.

Η ένωση Μπόρομπα, η αντιφασιστική αριστερά της Ουκρανίας, αντιστάθηκε από την πρώτη στιγμή στην φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου. Το Μπορότμπα συμμετέχει μαχητικά στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και προσπαθεί να οργανώσει και να συντονίσει τον αντιφασιστικό αγώνα, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων μέχρι του κρατικού τους αποχωρισμού.

Όλος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του δυτικού ιμπεριαλισμού δουλεύει τις τελευταίες μέρες μανιωδώς για να υποστηρίξει την επιδρομή του καθεστώτος του Κιέβου στη Νοτιoανατολική Ουκρανία, να δυσφημίσει και να απομονώσει τον αντιστασιακό αγώνα και να διευκολύνει τις νεοφιλελεύθερες, δεξιές και ναζιστικές κυβερνητικές μαριονέτες της ουκρανικής ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού προκειμένου να εδραιώσουν την κυριαρχία τους σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Ακόμη και “προοδευτική και αριστερή αρθρογραφία” παρουσιάζει τον εμπρησμό του κτηρίου των συνδικάτων ως μία σύγκρουση απλά ρωσόφιλων και Ουκρανών, κρατώντας ίσες αποστάσεις, κάνοντας γαργάρα την εμπλοκή των φασιστών, και τους νεκρούς αριστερούς και αντιφασίστες.

Σήμερα η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, το σύνθημα περί “ενιαίας κι ανεξάρτητης Ουκρανίας” ευνοεί τα σχέδια του ηγεμονικού αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και ενισχύει την προπαγάνδα αλλά και την δράση των φασιστών του Κιέβου. Σήμερα η πολιτική των “ίσων αποστάσεων” από μέρους της Αριστεράς, είναι εγκληματική και λειτουργεί συμπληρωματικά στην ιμπεριαλιστική προπαγάνδα.

  • Αλληλεγγύη στην Αντιφασιστική Αριστερά της Ουκρανίας!
  • Αλληλεγγύη στους συντρόφους του Borotba! Τιμή στους νεκρούς Αντιφασίστες!
  • Κάτω τα νεοφιλελεύθερα γεράκια, οι νεοναζί και η ιμπεριαλιστική σταυροφορία! 
  • Να τσακιστούν τα καθάρματα της φασιστικής κυβέρνησης του Κιέβου!
  • Ναι στο δημοψήφισμα στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας! Νίκη στον αντικυβερνητικό-αντιφασιστικό αγώνα!

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

https://komepd.wordpress.com/ http://avantgarde2009.wordpress.com comepdr@yahoo.gr

Διαβάστε: Γιατί στα γραφεία της ΕΕ και όχι στην ουκρανική πρεσβεία;

One comment on “ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΡΟΤΜΠΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: