Σχολιάστε

Ανεπιθύμητος ο πολιτικός προϊστάμενος της ιμπεριαλιστικής Αυτοκρατορίας!

Ανακοίνωση ΚΕΔ | και σε doc

 Διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

Τρίτη 15/11, 17:00, Πολυτεχνείο (Πατησίων)

Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι ο ανώτατος πολιτικός εκπρόσωπος της αμερικανικής αστικής τάξης και του κράτους-ηγεμόνα της ιμπεριαλιστικής Αυτοκρατορίας. Η Αυτοκρατορία -το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, το ΔΝΤ- είναι το κέντρο της παγκόσμιας αντεπανάστασης, η ραχοκοκαλιά της καπιταλιστικής κυριαρχίας, ο θεματοφύλακας της διατήρησης και αναπαραγωγής του καπιταλιστικού συστήματος.

Από τα ελληνικά μνημόνια μέχρι τις παραγκουπόλεις της Λατινικής Αμερικής και της Ινδίας, η σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα βασίζεται στις βδέλλες του χρηματιστικού κεφαλαίου.

Πίσω απ’ τις φανταχτερές εικόνες της αμερικανικής τηλεόρασης βρίσκεται η αποτρόπαια στρατιωτική και πολιτική μηχανή που λεηλατεί και σπέρνει το θάνατο σ’ όλη την υφήλιο. Κάτω από την επιφανειακή όψη αυτού που ονομάζουν δημοκρατία βρίσκεται η πολιτική που χρηματοδότησε και καθοδήγησε τα φασιστικά τάγματα στην Ουκρανία, οδηγώντας στη δημιουργία της πρώτης ανοιχτά φιλοναζιστικής κυβέρνησης στην ιστορία της μεταπολεμικής Ευρώπης. Είναι η ίδια πολιτική που χρησιμοποίησε τις πιο σκοταδιστικές δυνάμεις στην Μέση Ανατολή για να προωθήσει την επαναποικιοποίηση της, με τις στρατιωτικές επεμβάσεις στη Λιβύη και τη Συρία, με το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο. Πίσω από το νόμπελ ειρήνης του Ομπάμα, βρίσκεται η απύθμενη ιμπεριαλιστική υποκρισία, που μετρά τις ανθρώπινες ζωές με δύο μέτρα και δύο σταθμά, καλλιεργεί την ισλαμοφοβία, και επαναφέρει τον ακροδεξιό εθνικισμό.

Τα χέρια του Μπαράκ Ομπάμα όπως και κάθε άλλου Αμερικανού πρόεδρου, είναι βαμμένα με αίμα. Καλά θα κάνουν να σκεφτούν καλύτερα τα παραπάνω όσοι χαριεντίζονται με την εκλογή Τραμπ.

Για όποιον παλεύει ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση, η επίσκεψη Ομπάμα είναι μία πρόκληση. Γίνεται στα πλαίσια της στήριξης της νεοφιλελεύθερης αποδόμησης όσων κεκτημένων του μεταπολεμικού κοινωνικού συμβολαίου επιβιώνουν ακόμα. Ως μια ακόμα επιβεβαίωση του ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης και του κράτους της ως οργανικού βραχίονα της ιμπεριαλιστικής Αυτοκρατορίας. Προς επίρρωση της εγκληματικής στήριξης και συμμετοχής της ελληνικής κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές σταυροφορίες στην Ουκρανία και την Μέση Ανατολή.

Διαδηλώνουμε ενάντια στον πολιτικό εκπρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, υπεύθυνου για δεκάδες στρατιωτικές επεμβάσεις ανά τον κόσμο, και στους θλιβερούς κυβερνητικούς παλιάτσους που τον καλοδέχονται, ξεροσταλιάζοντας για μια κάποια “ευνοϊκή δήλωση για το χρέος”. Εκεί που η σημερινή κυβέρνηση βλέπει συμμάχους,  το επαναστατικό προλεταριάτο αντικρίζει έναν θανάσιμο εχθρό του.

Διαδηλώνουμε, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αδερφούς/ές μας που παλεύουν ενάντια σε αμερικανοκίνητα πραξικοπήματα στη Βενεζουέλα και τη Βραζιλία.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον ένοπλο αγώνα στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς, ενάντια στο νεοφιλελεύθερο, δικτατορικό και φιλοναζιστικό καθεστώς-μαριονέτα του ιμπεριαλισμού που εδρεύει στο Κίεβο.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στην ένοπλη πάλη του “Άξονα της Αντίστασης” στη Συρία και τη Μέση Ανατολή, κόντρα στην Αυτοκρατορία και τους αντιδραστικούς αντιπροσώπους και συμμάχους της.

Γνωρίζοντας ότι για να ανοίξουν επαναστατικοί δρόμοι για την κομμουνιστική κοινωνία πρέπει να τσακιστεί η ιμπεριαλιστική Αυτοκρατορία, να γκρεμιστεί το οικοδόμημα της ΕΕ, να σμπαραλιαστούν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ.

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση  Avantgarde

avantgarde2009.wordpress.com / komepd.wordpress.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: