Σχολιάστε

Όλοι σήμερα στα Προπύλαια – Λευτεριά στην Ηριάννα και τον Περικλή

Ανακοίνωση ΚΕΔ

Η Ηριάννα και Ο Περικλής βρίσκονται από τον Ιούνη του 2017 στη φυλακή με κάθειρξη 13 χρόνια για συμμετοχή στην οργάνωση ΣΦΠ. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια καραμπινάτη σκευωρία της αντιτρομοκρατικής που στήθηκε επί Σαμαροβενιζέλων το 2013. Η περιπέτεια της -29χρονης σήμερα- Ηριάννας  ξεκίνησε το Μάρτη 2011 σε έφοδο της αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του συντρόφου της ο οποίος κατηγορήθηκε με το άρθρο 187Α για συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Η ίδια στην ασφάλεια δίνει οικειοθελώς DNA και αποτυπώματα και αφήνεται ελεύθερη. Στη δίκη του, ο σύντροφός της αθωώνεται αμετάκλητα καθώς «δεν προέκυψε η παρουσία του σε κρησφύγετα της οργάνωσης και ιδίως σε αυτά που βρέθηκε οπλισμός και, όπως αποδείχθηκε, διατηρούσε κοινωνικές μόνο σχέσεις με τους συγκατηγορούμενούς του».

Τον Νοέμβριο του ίδιο χρόνου, η ασφάλεια ανακαλύπτει ύστερα από υπόδειξη ενός συντηρητή ένα κιβώτιο όπλα στην πανεπιστημιούπολη. Ο εν λόγω συντηρητής φάντασμα ουδέποτε εμφανίστηκε… να καταθέσει στο δικαστήριο. Η αντιτρομοκρατική λίγο αργότερα «ανακαλύπτει» σε γεμιστήρα εκτός όπλου, DNA της Ηριάννας. Όπως θα αποδειχθεί εκ των υστέρων επρόκειτο για ένα ελάχιστο δείγμα εξαιρετικά επισφαλές. Παρ’ όλα αυτά, αρκεί για τη σύλληψη και την ποινική της δίωξη 14 μήνες αργότερα (!!!!) για «ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» και «λήψη, κατοχή, μεταφορά και απόκρυψη όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος και τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων και οργανώσεων». Η Ηριάννα οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί, ο οποίος κρίνοντας ότι τα στοιχεία ενάντιον της δεν επαρκούν, την αφήνει ελεύθερη. Μεσολαβεί ένα παραπεμπτικό βούλευμα που σημειώνει πως «κανένα στοιχείο που να τη συνδέει με την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν βρέθηκε από την άρση τόσο του τηλεφωνικού όσο και του τραπεζικού απορρήτου. Περαιτέρω ούτε κατά τη διενέργεια κατ’ οίκον έρευνας, ούτε όμως και κατά τη διενέργεια έρευνας σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του πατέρα της προέκυψε οποιοδήποτε στοιχείο που να αποδεικνύει την εμπλοκή ή συμμετοχή της».

Το μοναδικό στοιχείο λοιπόν εις βάρος της είναι οι «σοβαρές ενδείξεις ενοχής» από το μερικό DNA, που όμως έχει στο μεταξύ χαθεί ή εξαντλήθηκε σύμφωνα με την ΕΛΑΣ κατά την ανάλυση του στα εγκληματολογικά της εργαστήρια. Είναι σαφές ότι το υποτιθέμενο δείγμα ήταν εντελώς ανεπαρκές για να στοιχειοθετηθεί οποιαδήποτε κατηγορία. Επιπλέον δεν επαρκεί μόνο η ύπαρξη ενός στοιχείου DNA, ακριβώς γιατί αυτό θα μπορούσε να έχει μεταφερθεί οπουδήποτε από τις ίδιες τις διωκτικές αρχές.

Παρόλα αυτά στη δίκη που έγινε την 1η Ιούνη 2017 η Ηριάννα και ο Περικλής καταδικάστηκαν με την εξωφρενική ποινή των 13 χρόνων κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα. Είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή έρχεται να θυμίσει σε όλους ότι στην Ελλάδα υπάρχει βαθύ κράτος και ένα καθεστώς εξαίρεσης το οποίο επιτρέπει στις δικαστικές αρχές από κοινού με τον κατασταλτικό μηχανισμό να λειτουργούν υπεράνω ακόμα και από τις επιθυμίες της εκάστοτε κυβέρνησης. Η απόφαση κατά της Ηριάννας και του Περικλή είναι μια καθαρή πολιτική δίωξη πολύ περισσότερο όταν τα αποδεικτικά στοιχεία είναι γελοία και προϊόν σκευωρίας της αντιτρομοκρατικής.

Η ουσία της απόφασης αφορά αφενός την ποινικοποίηση των προσωπικών σχέσεων και αφετέρου τον ρεβανσισμό του κράτους απέναντι σε οτιδήποτε κατά τη γνώμη τους ξεπερνάει ή απειλεί να ξεπεράσει τα όρια της αστικής νομιμότητας. Επικαιροποιεί και διευρύνει την ισχύ του τρομονόμου (187Α) και ταυτόχρονα κλείνει το μάτι στην αντιτρομοκρατικής και στις μεθόδους κατασκευής υποθέσεων «υπόπτων» ακόμα και από το ευρύτερο φιλικό και συγγενικό περιβάλλον αγωνιστών του κινήματος και μάλιστα με μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο ένα ανεπαρκές DNA χωρίς καν τη δυνατότητα από τον κατηγορούμενο να έχει πρόσβαση σε αυτό αφού μας… τελείωσε. Κι όμως αυτό το γελοίο σκηνικό συμβαίνει σε μια δήθεν αστική δημοκρατία.Αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε ότι με τέτοιους είδους αποφάσεις ο καθένας και η καθεμία θα μπορούσε να βρεθεί στο εδώλιο της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης και έρμαιο της σκευωρίας του κάθε παρανοϊκού και παρακρατικού της ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής με προφανή στόχο την εμπέδωση του φόβου και την σιωπηρή αποστράτευση καθώς και την ευκολότερη καταστολή του κόσμου του αγώνα. Το μήνυμά τους είναι ξεκάθαρο. Όλοι όσοι είναι απέναντί τους είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Αυτή είναι και η ουσία του κράτους έκτακτης ανάγκης που έχει εγκαθιδρυθεί στη χώρα από την εποχή των μνημονίων και σε ένα βαθμό από την εποχή του αντιτρομοκρατικού ιδιωνύμου.

Η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή δεν αφορά απλά μια πρωτόδικη απόφαση οφειλόμενη ίσως σε μια κακή σύνθεση του δικαστηρίου εκείνης της μέρας. Το ελληνικό δικαστικό κράτος επιμένει στην απόφαση αυτή με εμμονικό τρόπο καθώς απορρίπτει κάθε αίτηση της Ηριάννας και του Περικλή για αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο. Με τις αποφάσεις αυτές, το βαθύ κράτος γελοιοποιεί την κυβέρνηση και ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο. Η κυβέρνηση Συριζανέλ από την πλευρά της δεν έχει κανένα δικαίωμα να παριστάνει την αθώα περιστερά. Αν ενδιαφέρεται για τους «άδικα καταδικασθέντες», δεν έχει παρά να καταργήσει την άθλια «αντι»τρομοκρατική νομοθεσία, που δίνει το δικαίωμα στο βαθύ κράτος να στήνει τις σκευωρίες του ή να ρίχνει τις τριπλές ποινές σε έναν πολιτικό του αντίπαλο την ώρα που χαϊδεύει τα κυκλώματα των ποινικών και ενίοτε των παρατρεχάμενων της εξουσίας και των ευυπόληπτων καπιταλ(η)στών που λυμαίνονται συστηματικά και κατ’ επανάληψη την δημόσια περιουσία.

Η δίωξη της Ηριάννας είναι μια πολιτική σκευωρία με πολλαπλούς αποδέκτες. Αν το κίνημα αφήσει το περιθώριο να περάσει αυτή η σκευωρία δήθεν γιατί υπάρχει κάτι πιο σοβαρό και επείγον, τότε σκάβει τον ίδιο του το λάκκο. Είναι θέμα τιμής να τελειώσει εδώ το πανηγύρι. Είναι ζήτημα ύπαρξης για το συνειδητό προλεταριάτο να υπερασπιστεί τους αγωνιστές του ενάντια στις διώξεις ή τις απειλές για διώξεις του κράτους. Είμαστε εδώ δίπλα σε όλους όσους διώκονται.

  • Λευτεριά τώρα στην Ηριάννα και τον Περικλή
  • Να καταργηθεί ο τρομονόμος
  • Ενάντια στο κράτος έκτακτης ανάγκης και στο καθεστώς εξαίρεσης

Όλοι/-ες στην πορεία αλληλεγγύης την Πέμπτη 15 Μαρτίου, 6μμ στα Προπύλαια και στην παράσταση στην δίκη Τετάρτη 21 Μαρτίου στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως) στις 09:00 π.μ.

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ★ Avantgarde

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: