Σχολιάστε

Φονιάδες ιμπεριαλιστές – Κάτω τα ξερά σας από τη Συρία. Όλοι την Παρασκευή 13/4, 6:30μμ, στην Αμερικανική πρεσβεία

Ανακοίνωση ΚΕΔ

Είναι πλέον σαφές ότι σαφές οι ΗΠΑ μαζί με την Μ. Βρετανία και τη Γαλλία ετοιμάζονται πυρετωδώς για ένα συντριπτικό πλήγμα κατά της Συρίας με πρόσχημα τους ανυπόστατους ισχυρισμούς τους για χρήση χημικών αερίων από το συριακό στρατό κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης της ανατολικής Γκούτα από τις αποδεκατισμένες ισλαμιστικές ομάδες της πρώην Αλ Νουσρα και των κληρονόμων της.  Πρόκειται για παραμύθια της χαλιμάς. Ο συριακός στρατός δεν είχε κανέναν λόγο να ρίξει χημικά τη στιγμή μάλιστα που η στρατιωτική επιχείρηση είχε φτάσει στο τέλος της με μοναδική εκκρεμότητα την απομάκρυνση των αντιδραστικών ισλαμιστικών ομάδων από την περιοχή προς το Ιντλίπ και μάλιστα με πούλμαν που θα διέθετε το συριακό κράτος.
Επιπλέον η συριακή κυβέρνηση αρνήθηκε κατηγορηματικά τη συμμετοχή της σε οποιεσδήποτε χημική επίθεση και κάλεσε τους επιθεωρητές του Οργανισμού για την Πρόληψη του Χημικού Πολέμου (OPCW) να εισέλθουν στην περιοχή του Ανατολικής Γκούτα και να διερευνήσουν τους ισχυρισμούς περί χρήσης χημικών όπλων. Ούτε αυτό φαίνεται όμως σαν ικανοποιεί τις απαιτήσεις της Αυτοκρατορίας, που δεν χρειάζονται κανένα φύλο συκής για να δικαιολογήσει τη δράση της.
Η αποκάλυψη για τη χρήση χημικών δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ακόμα στημένη προβοκάτσια που έστησαν τα «λευκά κράνη» το «ανθρωπιστικό» παράρτημα της Αλ Νούσρα και του FSA, από κοινού με την η Συριακή Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία, οργανώσεις και οι δύο που χρηματοδοτούνται από δυτικές κυβερνήσεις. Πρόκειται για το κλασικό σενάριο που χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές της δύσης από τον πόλεμο του κόλπου προκειμένου να δικαιολογήσουν την εγκληματική τους δράση και τις στρατιωτικές επεμβάσεις. Έτσι και τώρα ετοιμάζονται να βομβαρδίσουν στόχους της Συρίας επιχειρώντας στο πεδίο της μάχης να επαναφέρουν στην επικαιρότητα το σχέδιο της ανατροπής του Άσαντ και να προσφέρουν ένα δίχτυ προστασίας στους παρατρεχάμενους και χρηματοδοτούμενους από τη δύση τζιχαντιστές. Εδώ και ένα μήνα τα δυτικά βοθροκάναλα παίζουν την ίδια ελεεινή κασέτα για τα «αθώα θύματα» της ανατολικής Γκούτα προετοιμάζοντας το έδαφος για την επικείμενη στρατιωτική επέμβαση, μπας και σώσουν έτσι τα βρωμοτόμαρα που πολεμούν για λογαριασμό τους στη Συρία.
Στις 10 Απριλίου, ο Τραμπ ακύρωσε το ταξίδι του στη σύνοδο κορυφής της Αμερικής στο Περού και ο υπουργός άμυνας, στρατηγός Mattis, ακύρωσε το ταξίδι του στο Σαν Φρανσίσκο στις 14 Απριλίου, εν μέσω δηλώσεων κυβερνητικών αξιωματούχων ότι η «δράση θα λάβει χώρα εντός 24 ή 48 ωρών». Στην περιοχή έχουν ήδη μεταφερθεί το αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman», το οποίο μεταφέρει 6.500 ναύτες και 60 πυραύλους τύπου Τόμαχοκ μαζί με άλλα επτά πολεμικά πλοία. Η Μ. Βρετανία στέλνει υποβρύχια και φρεγάτες και η Γαλλία δικά της  πολεμικά πλοία. Οι σημερινές δηλώσεις του Τραμπ ότι δεν είναι σαφές πότε και αν θα πραγματοποιηθούν τα χτυπήματα είναι ένα ελιγμός που δεν πρέπει να παραπλανήσει οποιονδήποτε.
Αυτό που μαγειρεύουν οι αμερικάνοι με τους αγγλογάλλους συμμάχους τους δεν είναι μια από τα ίδια. Είναι πολύ πιθανό η επικείμενη επίθεση να εγκαινιάσει μια ανοιχτή πλέον επέμβαση στη Συρία πέρα από την υποστήριξη στις παρατρεχάμενες ισλαμιστικές οργανώσεις προκειμένου να εξανεμιστούν τα κέρδη της συριακής κυβέρνησης στο πεδίο της μάχης. Στριμώχνοντας ταυτόχρονα τη Ρωσία και το Ιράν στη μέση Ανατολή επικαιροποιούν και τη θέση τους ως τα μοναδικά αφεντικά του πλανήτη αποκομίζοντας έτσι μακροπρόθεσμα γεωπολιτικά οφέλη και την παγκόσμια ηγεμονία της αυτοκρατορίας.
Μπροστά στην επικείμενη εγκληματική επίθεση κανένας προοδευτικός άνθρωπος δεν μπορεί να στέκεται ουδέτερος. Η αντιδραστική ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, Γαλλίας, Μ. Βρετανίας, με την υποστήριξη των μελών του ΝΑΤΟ και του ελληνικού κράτους φυσικά, πρέπει να ηττηθεί κατά κράτος. Η Συρία και οι σύμμαχοι της έχουν κάθε δικαίωμα να αμυνθούν και να απαντήσουν, αν και εφόσον η δυτική συμμαχία πραγματοποιήσει τις απειλές της. Όσοι αυτή τη κρίσιμη στιγμή που η αυτοκρατορία, ο πυλώνας του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, επικαιροποιεί με τα όπλα την ηγεμονία του στον πλανήτη, συνεχίζουν να αλληθωρίζουν μιλώντας αόριστα για ιμπεριαλισμούς που επεμβαίνουν στη Συρία δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το αποκοιμίζουν τον κόσμο της αριστεράς. Αλήθεια, η επικείμενη πυραυλική επίθεση των αμερικάνων και των συμμάχων τους πρέπει να απαντηθεί, ναι ή όχι; Έχει δικαίωμα η συριακή κυβέρνηση να αμυνθεί; Αν στην άμυνα αυτή συνδράμουν οι σύμμαχοι της συριακής κυβέρνησης η Ρωσία και το Ιράν, θα πρέπει να τους καταγγείλουμε; Ή μήπως η άμυνα στην αμερικανική επίθεση είναι εξίσου άδικη;
Για μας ο πόλεμος στη Συρία είναι άδικος από τη μεριά των δυτικών ιμπεριαλιστών, και των συμμάχων τους στην περιοχή (Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και όλους όσους χρηματοδοτούν τις αντιδραστικές ισλαμιστικές οργανώσεις) και δίκαιος από τη μεριά της συριακής κυβέρνησης, και των συμμάχων της (Ιράν, Χεσμπολάχ, Ρωσία). Δεν υπάρχουν δύο ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα στην περιοχή.
Δεν διαδηλώνουμε ενάντια σε όλους. Δεν διαδηλώνουμε γενικά υπέρ της ειρήνης. Άλλωστε αυτή η ειρήνη είναι η «pax americana». Και αυτή την «ειρήνη» θέλει να επικαιροποιήσει η αυτοκρατορία που ηγεμονεύει στον πλανήτη από τη λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Αυτή είναι μια ψεύτικη ειρήνη, είναι η καπιταλιστική ειρήνη. Διαδηλώνουμε για την καταστροφή αυτής της ειρήνης, διαδηλώνουμε για την ήττα της αυτοκρατορίας, για τη νίκη των αντιιμπεριαλιστικών και των σύγχρονων αντιαποικιακών κινημάτων που κάποιοι ανόητα τα ονομάζουν «το άλλο ιμπεριαλιστικό μπλοκ», βγάζοντας λάδι τη σύγχρονη Ρώμη.
Η Συρία και οι σύμμαχοί της έχουν κάθε δικαίωμα να αμυνθούν με όλα τα μέσα.
  • Νίκη στα όπλα της Αντίστασης! Θάνατος στον ιμπεριαλισμό!
  • ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΕΣΜΠΟΛΑΧ  – ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ – ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ!

Όλοι την Παρασκευή 13 Απρίλη στις 6:30 το απόγευμα, στην Αμερικανική πρεσβεία

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση  Avantgarde

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: