5 Σχόλια

Για μια καμπάνια αλληλεγγυής στην αντιφασιστική Αριστερά της Ουκρανίας

Κάλεσμα για τη συγκρότηση επιτροπής/καμπάνιας αλληλεγγύης στην αντιφασιστική εξέγερση και την αντιφασιστική Αριστερά στην Ουκρανία.

Τα γεγονότα στην Ουκρανία είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσουν καθοριστικά τις εξελίξεις στην περιοχή και σε ολόκληρη την Ευρώπη και ταυτόχρονα αποτελούν μια μεγάλη δοκιμασία για την Αριστερά και δη την επαναστατική. Ο δυτικός ιμπεριαλισμός πατώντας πάνω στο αντιδραστικό κίνημα της Μαιντάν χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί τους φασίστες ως πολιορκητικό κριό για τους σχεδιασμούς του στην περιοχή. Η σφαγή στην Οδησσό, αλλά και οι σφαγές σε άλλες πόλεις ήταν μεθοδευμένες από το ακροδεξιό καθεστώς του Κιέβου. Η κυβέρνηση του Κιέβου στέλνει τους νεοναζί να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις στο Νότο. Η κυβέρνηση του Κίεβου είναι αυτή που υποθάλπει τις συνεχείς βίαιες επιθέσεις στην Αριστερά. Ο νέος πρόεδρος Ποροσένκο συνεχίζει και κλιμακώνει την “αντιτρομοκρατική επιχείρηση”.

Πρέπει να συμβάλλουμε στην αντιπληροφόρηση κόντρα στην ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, να οργανώσουμε την αλληλεγγύη στον αντιφασιστικό αγώνα και την αντιφασιστική Αριστερά στην Ουκρανία, κόντρα και στο τμήμα εκείνο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που λειτουργεί απολογητικά για την κυβέρνηση του Κιέβου και τον ιμπεριαλισμό, που εξισώνει τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, που συκοφαντεί τον αγώνα της Νοτιoανατολικής Ουκρανίας.

Σας καλούμε να συγκροτήσουμε από κοινού μια επιτροπή αλληλεγγύης στον αγώνα της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας, να διεξάγουμε μια καμπάνια αντιπληροφόρησης και υποστήριξης των Ουκρανών αντιφασιστών.

Ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και στο ακροδεξιό καθεστώς του Κιέβου, για το τσάκισμα των ταγμάτων εφόδου του “Δεξιού Τομέα” και της φασιστικής Εθνοφρουράς. Νίκη στον αντικυβερνητικό-αντιφασιστικό αγώνα! Νίκη στην εξέγερση στα Νοτιοανατολικά. Αναγνώριση του δικαιώματος στην αυτονομία σε μια ομοσπονδιακή Ουκρανία. Αναγνώριση του δικαιώματος στην ανεξαρτησία καθώς για τον μαινόμενο εμφύλιο την απόλυτη ευθύνη έχει το καθεστώς του Κιέβου. Αλληλεγγύη στην Ουκρανική Αριστερά της μάχης και στους συντρόφους του Borotba!

Ευελπιστούμε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία από τις δυνάμεις της κομμουνιστικής διεθνιστικής Αριστεράς μπορεί να σπάσει το κλίμα αμηχανίας που επικρατεί σε μεγάλο τμήμα του κινήματος και οδηγεί σε μια αδράνεια η οποία είναι καταστροφική. Να προκαλέσει την κινητοποίηση ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων και κυρίως αγωνιστών για την υπεράσπιση της Ουκρανικής εξέγερσης. Ευελπιστούμε ακόμα, μια τέτοια προσπάθεια εδώ, να συνδεθεί με αντίστοιχες προσπάθειες σε άλλες χώρες ή διεθνώς και να συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός πανευρωπαϊκού ή και παγκόσμιου δικτύου αλληλεγγύης στην ουκρανική αντιφασιστική Αριστερά.

Η πρόσκληση αυτή, εκτιμώντας θετικά τις θέσεις που έχουν πάρει ως τώρα για το ζήτημα, απευθύνεται στις παρακάτω οργανώσεις: ΕΕΚ, Κόκκινο, Κομμουνιστική Τάση ΣΥΡΙΖΑ, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και σε οποιαδήποτε συλλογικότητα νιώθει την ανάγκη πραγματοποίησης μιας τέτοιας καμπάνιας.

Η πρώτη διερευνητική συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 30/6, ώρα 7μμ. στα γραφεία του Κόκκινου  Ηπείρου 3 (απέναντι από την Υπατία) .

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 

 

5 comments on “Για μια καμπάνια αλληλεγγυής στην αντιφασιστική Αριστερά της Ουκρανίας

  1. Ρε Σύντροφοι, γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι στη λίστα;

    @SAKIS
    Απευθυνθήκαμε αρχικά σε συλλογικότητες που έχουν εκφράσει μια καθαρή θέση υπέρ του κινήματος της ν/α ουκρανίας που μάχεται εναντίον της κυβέρνησης του Κιέβου. Η Ανταρσύα λογω μάλλον των εσωτερικών της ισοροπιών πελαγοδρομεί ανάμεσα στο ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον, μπορεί να καταγγέλει τα έκτροπα των φασιστών αλλά δεν μιλάει για την νίκη της άλλης πλευράς. Μάλλον στη φάση αυτή είναι πιο απλό να πάρουν μια θέση έναντι της ρωτοβουλίας οι οργανώσεις της Ανταρσύα (ΑΡΑΝ, ΝΑΡ κλπ) και μετά αν νομίζουν ότι η Ανταρσύα το αντεχει εμας εννοείτε δεν μας πέφτει λόγος. Ξεκινήσαμε από την ΟΚΔΕ Σπάρτακος. Στο επόμενο ραντεβου θα καλεστούν και άλλες δυνάμεις.

    • ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. –ΣΤΑΘΗΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΣΤΟ ΜΑΦΙΟΖΟ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΜΠΛΟ ΤΟΝ ΣΑΒΑ ΜΙΧΑΗΛ , ΜΟΡΕΝΟ , ΚΛΠ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΟΙΣΜΟ
      ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΗΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1923 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

  2. We are building for an International conference around the NATO summit which is being held in Newport Wales 4th-5th September, and where there will be organised demonstrations and events from 30th August. This conference will be aimed at bringing together all the left who have taken an anti-fascist position in regards to Ukraine. We would very much appreciate your input and ideas for this as we organise this event. https://www.facebook.com/SolidaritywithAntifascistResistanceinUkraine

  3. […] Αντιφασιστική Αντίσταση στην Ουκρανία που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της ΚΕΔ, επαναλαμβάνουμε την πρόκληση – προτροπή να μας […]

  4. […] Αντιφασιστική Αντίσταση στην Ουκρανία που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της ΚΕΔ, επαναλαμβάνουμε την πρόκληση – προτροπή μας να […]

Σχολιάστε