2 Σχόλια

Όλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου, προσυγκέντρωση 2.30μμ πλ. Κλαυθμώνος

Ανακοίνωση ΚΕΔ

42 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και το κράτος έκτακτης ανάγκης είναι εδώ και σαρώνει ό,τι έχει απομείνει από το προηγούμενο κοινωνικό συμβόλαιο. Συντάξεις, μισθοί, δώρα, δημόσια υγεία, παιδεία, όλα όσα δικαιολογούσαν την ύπαρξη του πολυδιαφημισμένου κράτους πρόνοιας σαρώνονται από την αστική αντεπανάσταση.

Η αριστερά της αστικής δημοκρατίας και του κράτους όχι μόνο έχει χάσει τον διαπραγματευτικό ρόλο που είχε τις προηγούμενες δεκαετίες αλλά ένα μέρος της με τον πιο ελεεινό τρόπο διαχειρίζεται εκ μέρους της αστικής τάξης το σαφάρι πάνω στις εναπομείνασες εργατικές και κοινωνικές κατακτήσεις. Την ίδια ώρα το βαθύ κράτος συνεχίζει το έργο του με τα ΜΑΤ να προστατεύουν τα συμφέροντα των αφεντικών και να αβανταρουν σε κάθε ευκαιρία τους φασίστες της ΧΑ. Την ίδια ώρα μυστικές υπηρεσίες με τη συνδρομή ακόμα και πρώην υπουργών της κυβέρνησης στήνουν σκευωρίες κατά στελεχών ακόμα και του Σύριζα που τολμούν και ασχολούνται με τα δικαιώματα των φυλακισμένων.

Η πρώτη φορά αριστερά απέδειξε ότι χωρίς τη συντριβή του αστικού κράτους και των μηχανισμών του, δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τον να γίνεται υπαλληλίσκος των καπιταλιστικών συμφερόντων. Για τον Σύριζα δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία. Οι καλές του προθέσεις μπορεί να ήταν ένα παραμυθάκι μέχρι το δημοψήφισμα. Το πραξικόπημα του Τσίπρα από κοινού με τα κόμματα της φιλελέδικης αντίδρασης, η υπερψήφιση του μνημονίου και των δεκάδων προαπαιτουμένων δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία για τον χαρακτήρα της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά ούτε και για τις προθέσεις του.

Είναι γεγονός ότι το κίνημα και ο κόσμος της αριστεράς βρίσκεται με τα χέρια στον τοίχο ύστερα από την ήττα του ΟΧΙ, αλλά και των αγώνων της προηγούμενης περιόδου. Η πλειοψηφία των εκατοντάδων χιλιάδων που βρέθηκε στο δρόμο, απογοητευμένο από τις εξελίξεις και το άδειασμα των προσδοκιών από τον Σύριζα, δεν μπορεί να διακρίνει αυτή τη στιγμή μια εναλλακτική λύση. Αυτό όμως δεν μπορεί παρά να είναι μια προσωρινή διάθεση.

Εξαρτάται από τις συνειδητές δυνάμεις του κινήματος, και κυρίως από τη νέα γενιά να σπάσουν αυτό το καταθλιπτικό κλίμα, με ένα νέο γύρο σκληρής αντιπαράθεσης χωρίς το κομφούζιο και τις ψεκασμένες σκέψεις των προηγούμενων χρόνων.

Ο εχθρός είναι στη χώρας μας, και είναι οι καπιταλιστές, το κράτος και τα κόμματα που τους στηρίζουν.

Αν υπάρχει μια σύνδεση με την εξέγερση του Πολυτεχνείου 42 χρόνια μετά είναι ότι για ακόμα μια φορά μια μικρή επαναστατική μειοψηφία θα ανοίξει εκ νέου το δρόμο. Χαράσσοντας έτσι τις νέες διαδρομές για την επανάσταση και τον κομμουνισμό.

  • Ενάντια στο κράτος έκτακτης ανάγκης που με κάθε αφορμή απλώνεται σε όλη την «πολιτισμένη» Ευρώπη
  • Ενάντια στα παραμύθια του ρεφορμισμού, και των νοσταλγών του κράτους πρόνοιας που ψοφάει μαζί με το μεταπολεμικό κοινωνικό συμβόλαιο
  • Για να τσακιστεί η εναλλακτική του κανιβαλικού καπιταλισμού και της αστικής αντεπανάστασης
  • Για να αποκτήσουν οι προλεταριακοί αγώνες όραμα και προοπτική. Για την επανάσταση και τον κομμουνισμό.

Όλοι στη διαδήλωση στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Τρέχον εικονίδιο site

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση

Η ΚΕΔ θα βρίσκεται εκεί με δικό της μπλοκ στην προσυγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος στις 2.30μμ και καλούμε όσους-ες θεωρούν ότι έχει νόημα να στηριχθούν αυτές οι απόψεις να ενισχύσουν τη φωνή μας.

2 comments on “Όλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου, προσυγκέντρωση 2.30μμ πλ. Κλαυθμώνος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: