Σχολιάστε

Κρατική βία και δικαίωμα στην αυτοάμυνα

Μπάτσοι κλωτσούν τον αναίσθητο Ζακ Κωστόπουλο μέχρι ναι τον πεθάνουν. Και αυτό το έγκλημα έμεινε ατιμώρητο

Ν.Σταματίου για το Avantgarde

Επιτέλους! Βρέθηκε ένα θύμα! Σύσσωμα τα κανάλια βρήκαν τον μάρτυρα που έψαχναν όλο αυτό το διάστημα. Δεν μπόρεσαν να τον βρουν στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Δεν κατάφεραν να τον φτιάξουν στα συλλαλητήρια για τον Κουφοντίνα.  Ο τραυματισμός του ράμπο των ΔΙΑΣ ήταν ένα επικοινωνιακό θαύμα εξ’ ουρανού. Πως άλλωστε να πείσουν την Ελλάδα της αριστείας για τον κίνδυνο που εγκυμονούν οι διαταράξεις κοινής ησυχίας των αβράκωτων της Αθήνας;Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και εξωτερικοί χώροι

Φιλειρηνιστές περιφέρονται με τα κουμπουρια στους δρόμους τις Ν. Σμύρνης

Ο τραυματισμός του δικυκλιστή ενός κρατικού τάγματος εφόδου και βασανιστών αποτέλεσε μία εξαιρετική ευκαιρία, καθώς θα γινόταν το τεκμήριο της βαρβαρότητας του πλήθους. Τα κανάλια έψαχναν εναγωνίως ένα τρόπο να ισοφαρίσουν επικοινωνιακά την βία, καθώς γνώριζαν ότι διαφορετικά το πράγμα θα έμπαζε τελείως μονόπλευρα. Για αυτό το λόγο πλάσαραν την γελοία άποψη ότι η επίθεση είχε δολοφονικά κίνητρα, ενώ το πλήθος που έκανε την επίθεση βρισκόταν από πάνω του για αρκετή ώρα. Μάλλον τεράστιο δείγμα αυτοσυγκράτησης ήταν, δεδομένης της συμπεριφοράς των μπάτσων.

Μετά προσπάθησαν να ανθρωποποιήσουν την φιγούρα του. Τα γκλόμπ, οι μπότες και τα κράνη εξαφανίστηκαν και στη θέση του αναδείχθηκε ένας νέους Ιησούς. Πρόκειται για «έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο, ακέραιο χαρακτήρα, από μικρό παιδί έδειχνε ότι αντιμετώπιζε υπεύθυνα και σοβαρά τα πάντα γύρω του. Ήταν αριστούχος μαθητής. Ήταν σε όλα πρώτος και πάντα τον ενδιέφερε το καλό»… «Ακολούθησε αυτό το επάγγελμα γιατί του άρεσε να προσφέρει στην κοινωνία. Πιο πολύ σαν προσφορά όχι για επιδίωξη επιβολής νόμου και τα λοιπά ακραίων καταστάσεων.“ Ο μπάτσος γίνεται θύμα, καθαγιάζεται, εμπλουτίζεται με ηθικά στοιχεία, παρουσιάζεται σαν ιδεατός γιός, προκειμένου η ενέργεια εναντίον του να γίνει αντιληπτή ως μία επίθεση απέναντι σε όλη την κοινωνία. Την στιγμή όμως που ο μπάτσος παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο με μερικές εκδορές, ορισμένοι πιτσιρικάδες θα τρέχουν για χρόνια στα δικαστήρια με κακουργήματα. 

Μπορεί να είναι στιγμιότυπο οθόνης κείμενο που λέει "6 Spiros Dapergolas @SpDapergolas Mar 9 Είναι βέβαιο ότι η συμμορία της ΕΛ.ΑΣ θα ζητήσει το αίμα της πίσω για τα σημερινά. Για κάποιον/α τυχαίο/α χτυπά η καμπάνα. Προσοχή όλοι/ες. 169 469 vasilhs @vasilhs85908349 Replying to @SpDapergolas and @NShigma Είσαι Ο πρώτος που το κατάλαβες και ελπίζω με το καλό να πέσει κάποιος από από εσάς στη διμοιρία μου. Υπόσχομαι ότι δεν θα πεθάνει κανένας σας αλλά και ότι δεν θα μπορείτε τουλάχιστον να ξανά περπατήσετε. Translate Tweet 12:06 PM Mar 10, 2021 Twitter for iPhone" από το Twitter

Το ζήτημα δεν είναι τι ήταν ο ένοπλος φρουρός του κράτους, αλλά τι εκπροσωπούσε εκεί. Ο μπάτσος γνώριζε πολύ καλά ποια είναι η δουλειά του. Δεν φοβήθηκαν να μας το πουν οι συνάδελφοι του όταν μαθεύτηκε ο τραυματισμός του. «Να τους γαμ…, να τους σκοτώσουμε», είπαν. Ή ο άλλος που ανέφερε στα social media «Υπόσχομαι ότι δεν θα πεθάνει κανένας αλλά και ότι δε θα μπορείτε τουλάχιστον να ξανα περπατήσετε». Η δράση των ΔΙΑΣ και όλων των υπόλοιπων σωμάτων τρομοκρατίας είναι ο ωμός τραμπουκισμός. Είναι ένας μηχανισμός εμπέδωσης του τρόμου πραγματοποιώντας συχνά πυκνά ανεπανόρθωτες βλάβες.

Το «καλό παιδί» ήταν μέλος μίας διμοιρίας της οποίας η δράση είχε πολιτικό και ταξικό κίνητρο. Και τις δύο μέρες στη Νέα Σμύρνη είδαμε μία αστυνομία να φέρεται σαν στρατός κατοχής. Οι μπάτσοι άρπαζαν αδιακρίτως όποιον βρισκόταν στο δρόμο τους χωρίς κανένα έλεος. Σε πάμπολλα περιστατικά είχαμε 10-15 Ματάδες και ΔΙΑδες να ξεσπούν πάνω σε έναν μόνο του.

Ένα από τα θύματά της αστυνομικής βίας ήταν και η 18χρονη Έφη που συνελήφθει ενώ διαμαρτύρονταν για τον ξύλοδαρμό και την τυχαία σύλληψη ενός φίλου της αρκετή ώρα μετά τη συγκέντρωση της Ν. Σμύρνης Αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκε στους δρόμους της Νέας Σμύρνης από άντρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στη συνέχεια οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου το μαρτύριο της συνεχίστηκε .Σύμφωνα με την ίδια,ένας από τους αστυνομικούς την απείλησε λέγοντας της «ΕΣΥ ΘΑ ΓΑΜΗΘΕΙΣ,ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ». Ενώ, ο άλλος αστυνομικός της ομάδας ΜΑΤ της έπιασε τα οπίσθια και της είπε «ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΝΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΩ». Όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε,της έδωσε μπουνιά στο πρόσωπο και μετά από περεταιρω διαμαρτυρίες της, ξυλοκοπήθηκε και από τους υπόλοιπους ΜΑΤατζηδες που βρίσκονταν εκεί. Ενώ η Έφη έκανε εμετό με αίμα,οι ΜΑΤατζηδες της φώναζαν «ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥΤΑΝΑ;». Στη συνέχεια, ζήτησε ιατρική βοήθεια αλλά οι αστυνομικοί της απάντησαν «ΘΑ ΦΤΥΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ» και τη ξαναχτύπησαν στο πρόσωπο. Σχεδόν 24 ώρες μετά τη σύλληψη της, όχι μόνο δεν της έχει προσφερθεί ιατρική περίθαλψη, αντιθέτως έχει δεχθεί πολλαπλές απειλές βιασμού.» Πρόκειται για βασανισμό του χειρίστου είδους, που διαπράττονται μόνο σε χουντικά καθεστώτα και από καθάρματα που έχουν την αίσθηση της ατιμωρησίας στο τσεπάκι τους.

Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων με αποκορύφωμα την εισβολή των ΜΑΤ στη Ν. Σμύρνη ήταν πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Ο Μητσοτάκης, βολεμένος πίσω από τις στρατιές των ένοπλων τραμπούκων σκοπεύει σε μια στρατηγική αύξησης των εντάσεων.

Από κοντά ήταν και η τηλεοπτική δημοσιογραφία για να καθαρίσει με οτιδήποτε δεν βόλευε στο κυρίαρχο αφήγημα. Κάθε φορά που ανοίγουμε τη τηλεόραση τρώμε σαβούρα. Αυτή η κρατικοδίαιτη δημοσιογραφία λειτουργεί ξεπλένοντας με τον πιο χυδαίο τρόπο την καταστολή της αστυνομίας. Το σκυλολόι των Σκαι-μέγκα-athens voice-έθνος-βήμα κλπ, βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία διασποράς ψεμμάτων. Τι να πρωτοπούμε; Την αλητεία της χάλκευσης ενός από τα βίντεο της Νέας Σμύρνης με σκοπό να φανεί ότι αυτός που δέχεται τα χτυπήματα προσπάθησε να πάρει το όπλο του μπάτσου; Το ότι ο Οικονόμου πήρε βίντεο ενός δημοσιογράφου που τον κυνηγούσαν τα ΜΑΤ κόβοντας τον ήχο και παρουσιάζοντας το σαν να ήταν από κάμερα του ΜΑΤατζή;

Η αστυνομική βία είναι πάντα πολιτική βία

Η βασική θέση όλων αυτών είναι μία, ότι η βία δεν έχει πρόσημο. Λένε ότι η βία είναι η ίδια από όπου και αν προέρχεται. Τι μας λέτε ρε ξεπουλημένα φερέφωνα της ακροδεξιάς; Δηλαδή η βία τι κίνητρο έχει; Ψυχολογικό; Ή μήπως έχει βιολογική βάση; Όλη αυτή η προπαγάνδα επιτελεί τον αποκλειστικό σκοπό του να ρίξει σκόνη στα μάτια. Είναι μια εκστρατεία διάχυσης του σκότους. Γιατί στο βαθμό στον οποίο δεν έχει πρόσημο η αφετηρία της βίας δεν βρίσκεται ποτέ. Μήπως δεν ήταν αυτή και η υπερασπιστική γραμμή της δικής της ΧΑ; Αντίστοιχα τώρα, στο βαθμό στον οποίο η βία των τραμπούκων με τα μηχανάκια δεν έχει πρόσημο, καταδικάζεται με κάποια χαλαρή ΕΔΕ μόνο αυτός που την ασκεί, αφήνοντας τους ιθύνοντες με τα αστεράκια και τις γραβάτες στο απυρόβλητο.

Έτσι για τον μέσο απολιτίκ που βλέπει τις τηλεοράσεις, η αστυνομική βία, η αυτοάμυνα του διαδηλωτή, το γήπεδο ή μία ληστεία αποτελούν ένα χαοτικό όλον από το οποίο δε θα ξεμπερδέψει ποτέ. Το μόνο συμπέρασμα θα είναι να φοβάται όλα τα μέρη και τις φιγούρες που του υποδεικνύει η εξουσία. Να είναι τόσο τρομοκρατημένος ώστε να μην μπορέσει ποτέ να σταθεί στα πόδια του και να δει τη σαπίλα που επικρατεί εκεί έξω.

Το ακροδεξιό σύμπλεγμα κυβέρνησης -ΜΜΕ- αστυνομίας ενορχήστρωσε όλες τις πράξεις καταστολής και τώρα προσπαθεί να συμμαζέψει τις βρωμιές του με ψέμματα και καλλιέργεια ηλιθιότητας. Και όπου δεν πείθουν αυτά, μπορεί ο αρχισυντονιστής να μας απειλεί μέσα στα μούτρα μας λέγοντας ότι «Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας», καλύπτοντας επί τις ουσίας τις δολοφονικές πρακτικές της αστυνομίας. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Θα ασκούμε  βία και τρομοκρατία χωρίς να απολογούμαστε σε κανέναν.

Στην πραγματικότητα η βία του Μητσοτάκη έχει αποκλειστικά ιδεολογικό – πολιτικό πρόσημο. Επιχειρεί να πραγματοποιήσει μία αποφασιστική νίκη τώρα που μπορεί, τώρα που έχει σύμμαχο τα λοκ-ντάουν, απέναντι στις δυνάμεις που αμφισβητούν τις βάρβαρες πολιτικές του. Άλλωστε φαίνεται πως έρχεται κρίση. Το δημόσιο χρέος κοντεύει στο 220%, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μία κακή αξιολόγηση θα εκτοξεύσει το κόστος δανεισμού. Η στρατηγική των παρατεταμένων λοκ-ντάουν (ένα από τα χειρότερα στην Ευρώπη) βύθισε τις πόλεις σε κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Ταυτόχρονα συγκάλυψε μέρα μεσημέρι έναν κατ’εξακολούθηση βιαστή.

Το κίνημα και η βία

Οδηγούμαστε πολύ γρήγορα σε ένα αστυνομικό κράτος, αν δεν είμαστε ήδη εκεί. Αυτό που πέρυσι γινόταν στη Μυτιλήνη, φέτος ξεδιπλώθηκε στην Νέα Σμύρνη με ενδιάμεσο σταθμό τους τραμπουκισμούς και το ξύλο στο Πολυτεχνείο και την πορεία για τον Γρηγορόπουλο.

Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να κάνουν κουμάντο στους δρόμους. Είναι δίκαιη η αυτοάμυνα απέναντι σε ένα βάρβαρο όχλο. Είναι δίκαιη η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των συντρόφων μας από τους αλήτες της ΔΡΑΣΗΣ. Γι’ αυτό και δεν θα κλάψουμε ποτέ για ένα μπάτσο. Γι’ αυτό και δεν καταδικάζουμε ποτέ τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Το κίνημα πρέπει να μπει μπροστά αναλαμβάνοντας όλες τις πρωτοβουλίες για την περιφρούρηση και την αναγκαία αυτοάμυνα απέναντι στους αλήτες του Χρυσοχοίδη. Κάτω η Χούντα. Έξω η αστυνομία από τις ζωές μας

Σχολιάστε